Oops...
Slider with alias meik not found.

Your past does not equal your future. “TR

Uitzending 1996

Van Burn-out to workout

Mijn favorite bezigheid

Uurtje Albert heijn trainen

Missie: Een positief verschil maken

Bewegen is altijd een rode draad in mijn leven….

Zoals de meeste kinderen begon mijn beweeg interesse bij verschillende verenigingen en clubjes.
Het begon voor mij, echter, rond mijn tienerjaren serieuzere en fanatieke vormen te krijgen toen ik het dansen écht ontdekte. Ik ben opgegroeid met Dans en Muziek maar toen ik ontdekte hoe Leuk het is om anderen te entertainen, inspireren en vooral blij te maken ging er een andere wereld, qua dans, voor mij open. Heerlijk hoe ik mijn creatieviteit er op los kon laten gaan om vette Hip Hop choreo’s te maken en hoe mijn energie en enthousiasme hierdoor ging stromen.
Dit heb ik een aantal jaren, op redelijk hoog, amateurs nivo gedaan samen met een aantal andere jongens.
Ik heb de tijd van mijn leven gehad waar ik met een glimlach en warme gevoelens op terug kijk. Het zijn mooie herinneringen.

Ik voelde en besefte me toen hoe het podium voor mij kon werken. Mensen bewust maken van hoe bewegen, energie, blijdschap, zelfvertrouwen en lekker in je vel zitten hand in hand gaan. Dienstplicht kwam er ‘tussendoor’ waardoor ik op mijn 18e een oproep kreeg.

In deze tijd ontdekte ik door mijn vrije tijds besteding op de kazerne maar vooral ook door mijn uitzendingen, Fitness. Heerlijk met een paar dienstbuddies los gaan op de gewichten. Doordat ik heel frequent en fanatiek mijn tijd in de sportruimte doorbracht zag ik fysiek al snel resultaat, dat gaf mij een enorme kick. Ik ben me toen ook gaan verdiepen in de bodybuilders wereld. Ik ging er veel over lezen, zag er veel films/docu’s over en verdiepte me ook in de voeding en supplementen om mooiere resultaten te behalen. Ik had ook de mazzel dat er, bij mij in dienst, een ex-prof Bodybuilder zat die me verfijndere tips en trainings schema’s kon geven, waar ik één en al oor voor had. En de resultaten waren te zien!

Ik kreeg in deze periode in de gaten wat de basis elementen zijn om een fysiek en mentaal doel te behalen. Een super waardevolle tijd voor mij. Nadat ik uit dienst kwam en in de ‘burger’ maatschappij ging werken liep ik, door omstandigheden, tegen hele andere uitdagingen aan.

Ik kwam, na een paar jaar, in een burn-out terecht. Mijn visie is altijd dat het goed met je gaat waneer je fysiek en mentaal in balans bent. Het was daarom een onaangename gewaarwording om te voelen dat de balans weg was…..ik herkende mezelf niet meer. Ik voelde me futloos, depressief en negatief en ik had nergens zin in. Toen ik de beslissing nam dat dit zo niet langer door kon gaan, voor mezelf en voor mijn gezin, heb ik het sporten weer fanatiek opgepakt.
Ik moest mezelf naar de sportschool sleuren omdat ik wist wat het mij zou brengen als ik weer in die sport routine zou komen.

Nooit gedacht dat het me zo veel meer zou brengen. Want ik kan je zeggen dat het sporten mij uit mijn burn-out heeft gehaald.
Ze zeggen:  ”Degene die vallen en weer opstaan is zoveel sterker dan degene die nooit gevallen zijn”
Daarom zie ik deze ervaring als een geschenk omdat het me een dankbaarder en bewuster mens heeft gemaakt. En één van de grootste kado’s is sport. Ik ben mezelf er maar al te goed bewust van dat sporten alleen niet genoeg is. De mensn wordt gestuurd door zijn dominate gedachtes, je voelt hem al aan komen ik ben me oo gaan verdiepen ophet mentale gedeelte van de mens. Het leren begrijpen en weten hoe onze harde schijf functioneerd is wellicht het allerbelangrijkste wat een mens zich in mag gaan verdiepen.

Na veel studies en cursususen over het brein en hoe we deze voor ons kunnen laten werken heb ik sporten en coachen samen gevoegd. Vanuit mijn passie wil ik dit delen, omdat ik weet dat een gezonde levensstijl niet alleen je lichaam veranderd. Het veranderd je Geest, je Houding en je Gemoed….en ik ben ervan overtuigd dat ik voor veel mensen het verschil kan maken.

Sportieve Groet,

Dwight