Mijn Verhaal

Een Persoonlijk Verhaal

My Story

Het werk wat ik doe is ontstaan vanuit pijn want vanuit pijn ben ik gaan kijken naar wat mijn passie is en op welke manier ik mezelf dienstbaar kan opstellen voor een ander. Het duurde niet lang voordat ik mijn passie had gevonden want net als zovele van jullie ben ik al mijn hele leven hiermee bezig. Alleen omdat het niet nodig was om er naar te kijken doen we vaak dat gene wat een ander van ons verwacht te doen en voor dat je het weet loop je steeds verder weg van je zelf en van dat gene wat je blij maakt.

BEWEGEN IS MIJN RODE DRAAD

Zoals de meeste kinderen begon mijn beweeg interesse bij verschillende verenigingen en clubjes. Het begon voor mij, echter, rond mijn tienerjaren serieuzere en fanatieke vormen te krijgen toen ik het dansen echt ontdekte. Ik ben opgegroeid met Dans en Muziek maar toen ik ontdekte hoe Leuk het is om anderen te entertainen, inspireren en vooral blij te maken ging er een andere wereld, qua dans, voor mij open. Heerlijk hoe ik mijn creativiteit er op los kon laten gaan om vette Hip Hop choreo’s te maken en hoe mijn energie en enthousiasme hierdoor ging stromen. Dit heb ik een aantal jaren, op redelijk hoog, amateurs niveau gedaan samen met een aantal andere jongens.
Ik heb de tijd van mijn leven gehad waar ik met een glimlach en warme gevoelens op terug kijk. Herinneringen om nooit meer te vergeten. Ik voelde en besefte me toen hoe het podium voor mij kon werken. Mensen bewust maken van hoe bewegen, energie, blijdschap, zelfvertrouwen en lekker in je vel zitten hand in hand gaan. Dienstplicht kwam er ‘tussendoor’ waardoor ik op mijn 18e een oproep kreeg.

IN DEFENSIE VOND IK MIJN PASSIE

In deze tijd ontdekte ik door mijn vrije tijds besteding op de kazerne maar vooral ook door mijn uitzendingen, Fitness. Heerlijk met een paar dienstbuddies los gaan op de gewichten. Doordat ik heel frequent en fanatiek mijn tijd in de sportruimte doorbracht zag ik fysiek al snel resultaat, dat gaf mij een enorme kick. Ik ben me toen ook gaan verdiepen in de bodybuilders wereld. Ik ging er veel over lezen, zag er veel films/docu’s over en verdiepte me ook in de voeding en supplementen om mooiere resultaten te behalen. Ik had ook de mazzel dat er, bij mij in dienst, een ex-prof Bodybuilder zat die me verfijndere tips en trainings- schema’s kon geven, waar ik één en al oor voor had. En de resultaten waren te zien! Ik kreeg in deze periode in de gaten wat de basis elementen zijn om een fysiek en mentaal doel te behalen. Een super waardevolle tijd voor mij. Nadat ik uit dienst kwam en in de ‘burger’ maatschappij ging werken liep ik, door omstandigheden, tegen hele andere uitdagingen aan.

EN DAN DRUKT JE LIJF ZELF OP HET RESET KNOPJE

Ik kwam, na een paar jaar, in een burn-out terecht. Mijn visie is altijd dat het goed met je gaat waneer je fysiek en mentaal in balans bent. Het was daarom een onaangename gewaarwording om te voelen dat de balans weg was…..ik herkende mezelf niet meer. Ik had te veel van mezelf weggegeven en niet naar de signalen van mijn lichaam geluisterd. Ik voelde me futloos, depressief en negatief en ik had nergens zin in. Na wat onderzoeken waar deze onbekende emoties vandaan kwamen werd het inderdaad duidelijk…”mijnheer Vlijter uw lichaam is opgebrand”  Nog niet wetend wat dit inhield heb ik me goed in gelezen over toen een nieuw fenomeen een BURN-OUT. Het heeft nog een paar maanden geduurd voor dat ik er klaar mee was. Ik herkende mezelf totaal niet meer, die levenslustige positieve gozer was een zwak en emotioneel uitgeput wrak. Toen ik de beslissing nam dat dit zo niet langer door kon gaan, voor mezelf en voor mijn gezin, heb ik het sporten weer fanatiek opgepakt. Ik moest mezelf naar de sportschool sleuren omdat ik wist wat het mij zou brengen als ik weer in die sport routine zou komen. En het werkte binnen twee weken voelde ik mijn energie en levenslust weer terug komen en niet lang daarna kreeg ik de inzicht dat als sporten goed voor mij burn-out werkte dit ook voor veel anderen het zelfde ook zo zou kunnen werken. Nooit gedacht dat het me zo veel meer zou brengen. Want ik kan je zeggen dat het sporten mij uit mijn burn-out heeft gehaald.

Het beste wat je kan doen wanneer je bent gevallen is gelijk weer opstaan

Ze zeggen:  ”Degene die vallen en weer opstaan is zoveel sterker dan degene die nooit gevallen zijn”
Daarom zie ik deze ervaring als een geschenk omdat het me een dankbaarder en bewuster mens heeft gemaakt. En één van de grootste cadeaus is sport. Ik ben mezelf er maar al te goed bewust van dat sporten alleen niet genoeg is. De mens wordt gestuurd door zijn dominante gedachtes, je voelt hem al aan komen ik ben me oa gaan verdiepen op het mentale gedeelte van de mens.

Het leren begrijpen en weten hoe onze harde schijf functioneert is wellicht het allerbelangrijkste wat een mens zich in mag gaan verdiepen. Na veel studies en cursussen over het brein en hoe we deze voor ons kunnen laten werken heb ik sporten en coachen samengevoegd. Vanaf mijn 25ste ben ik mijn zelf aan het verdiepen in het brein van de mens en waarom ze doen wat ze doen en wat ons aanzet bepaalde acties wel en niet te ondernemen.

Vanuit mijn passie wil ik dit delen, omdat ik weet dat een gezonde levensstijl niet alleen je lichaam veranderd. Het veranderd je Geest, je Houding en je Gemoed….ik ben ervan overtuigd dat ik voor veel mensen het verschil kan maken. Want je lichaam en geest zijn namelijk 1..

Dus heb je nieuwe inspiratie nodig? Ben je toe aan nieuwe zingeving in je leven? wil je weten hou je uit een Burn-Out kan komen? Het antwoordt zit al in je maar waarschijnlijk heb je iemand nodig die jou daarbij helpt…als dat zo is mail of bel me dan want er is niks mis met jouw het enige wat er ontbreekt zijn inzichten en nieuwe informatie.

Dwight

Mijn misie

Een positief verschil maken in de leven van mensen die mentaal en lichamelijk vast zitten. Nieuwe informatie leren en doorgeven zodat zij die dit nodig hebben op hun beurt weer het verschil kunnen maken in hun eigen en in het leven van hun dierbaren.

Mijn missie is om mentale blokkades op te ruimen zo niet de tools geven om deze blokkades zelfstandig dan wel onder begeleiding door te breken. Mensen helpen en ondersteun om meer begrip te krijgen over het brein en hoe ze dit zelf kunnen toepassen naar een voortbestaan met minder mentale ballast meer energie en nieuwe doelen.