Persoonlijk

DE WEG BEWANDELEN NAAR JE ECHTE ZELF

HET GAAT OM LOS LATEN EN VERTROUWEN OP JE EIGEN KWALITEITEN

1974

Het werk wat ik doe is ontstaan vanuit pijn want vanuit pijn ben ik gaan kijken naar wat mijn passie is en op welke manier ik mezelf dienstbaar kan opstellen voor een ander. Het duurde niet lang voordat ik mijn passie had gevonden want net als zovele van jullie ben ik al mijn hele leven hiermee bezig. Alleen omdat het niet nodig was om er naar te kijken doen we vaak dat gene wat een ander van ons verwacht en voor dat je het weet loop je steeds verder weg van je zelf en van dat gene wat je blij maakt.

“Hey Ik ben Dwight en op het moment van schrijven ben ik 46 Surinaamse zomers jong, vader van een prachtige tiener en na 25 jaar nog steeds samen met haar moeder. woon achtend in Brabant wat ik zelf nooit had gedacht en zins 2017 zelfstandig ondernemer.”

BEWEGEN IS MIJN RODE DRAAD

Zoals de meeste kinderen begon mijn beweeg interesse bij verschillende verenigingen en clubjes. Het begon voor mij, echter, rond mijn tienerjaren serieuzere en fanatieke vormen te krijgen toen ik het dansen echt ontdekte. Ik ben opgegroeid met Dans en Muziek maar toen ik ontdekte hoe Leuk het is om anderen te entertainen, inspireren en vooral blij te maken ging er een andere wereld, qua dans, voor mij open. Heerlijk hoe ik mijn creativiteit er op los kon laten gaan om vette Hip Hop choreo’s te maken en hoe mijn energie en enthousiasme hierdoor ging stromen. Dit heb ik een aantal jaren op redelijk hoog, amateurs niveau gedaan samen met een aantal andere jongens in de onze naam?.Def Priority

DEFENSIE 1995

Dwight Vlijter AMO 95-08

Van tiener naar volwassen van burger naar tien jaar militaire dienst.

“In deze tijd ontdekte ik door mijn vrije tijds besteding op de kazerne maar vooral ook door mijn uitzendingen, Fitness. Heerlijk met een paar dienstbuddy’s los gaan op de gewichten. Doordat ik heel frequent en fanatiek mijn tijd in de sportruimte doorbracht zag ik fysiek al snel resultaat, dat gaf mij een enorme kick. Ik ben me toen ook gaan verdiepen sportwereld. Want sporten zit in mijn bloed als tiener hebben mijn ouders de vrijheid gegevens om verschillende sporten te beoefenen en dat heb ik volop gedaan. Judo, Basketbal, Voetbal, Karate, Boksen en natuurlijk Fitness.”

Trusted by the world’s fastest growing companies:

EN DAN DRUKT MIJN LICHAAM OP DE RESET KNOP

Fast forward 19 jaar. Na dat ik twee uitzendingen had voldaan was ik na 10 jaar weer burger. Het fanatiek sporten bleef ik wel nog wel volhouden maar merkte al snel dat het leven als "BURGER" toch anders was. Langzaam werd het sporten steeds minder en minder tot dat ik op een gegeven moment niet meer door 1 deur kon met mijn toenmalige werkgever. Zonder al te veel problemen hebben we uiteindelijk afscheid van elkaar genomen en zat ik thuis...en toen begon de ellende, Moe, emotioneel en niet vooruit te branden compleet uitgebrand..

"WANNEER JE IETS DOET WAAR JE GEEN ENERGIE VAN KRIJGT LOOP JE LEEG"

KEERPUNT

Ik kwam, na een paar jaar, in een burn-out terecht. Mijn visie is altijd dat het goed met je gaat waneer je fysiek en mentaal in balans bent. Het was daarom een onaangename gewaarwording om te voelen dat de balans weg was…..ik herkende mezelf niet meer. Ik had te veel van mezelf weggegeven en niet naar de signalen van mijn lichaam geluisterd.

Ik voelde me futloos, depressief en negatief en ik had nergens zin in. Na wat onderzoeken waar deze onbekende emoties vandaan kwamen werd het inderdaad duidelijk…”mijnheer Vlijter uw lichaam is opgebrand”  Nog niet wetend wat dit inhield heb ik me goed in gelezen over toen een nieuw fenomeen een BURN-OUT?

DE GROOTSTE STAP IN MIJN LEVEN

Eenmaal uit mijn Burn-Out gesprongen door het sporten ben ik mijn passie gaan doen. Sporten en Coachen. Het leren begrijpen en weten hoe onze harde schijf functioneert is wellicht het allerbelangrijkste wat een mens zich in mag gaan verdiepen.

Na veel studies en cursussen over het brein en hoe we deze voor ons kunnen laten werken heb ik sporten en coachen samengevoegd. Vanaf mijn 25ste ben ik mijn zelf aan het verdiepen in het brein van de mens en waarom ze doen wat ze doen en wat ons aanzet bepaalde acties wel en niet te ondernemen.

MIJN COVID 19 NOODLOT...

Terwijl de hele wereld langzaam op slot gaat, zijn ik en mijn team creatief aan de slag om te onderzoeken op welke manier we de trainingen toch door kunnen laten gaan ondanks alle opgelegde maatregelen en beperkingen.

Bij elke persconferentie zaten we voor de buis, vol spanning luisterend naar het nieuws en de steeds uitbreidende maatregelen die bekend werden gemaakt. Daarop volgend onderzochten we wat er voor nodig was om de trainingen door te laten gaan. Met elke nieuwe maatregel bewogen we mee, maar daarbij nooit de focus verliezend op de mogelijkheden die er nog wel waren. Helemaal passend bij onze visie die je ook terug ziet in de trainingen: De focus op “wat kan je wel” in plaats van kijken naar dingen die niet lukken.

ondanks de aanpassingen verliep alles prima, ik draaide dan wel iets meer uren, omdat we in kleinere groepen moesten trainen en ik desondanks ons grote atleten aantal in een training wilde voorzien. Maar dat deed ik vol passie en met liefde.

Inmiddels maakten de reguliere trainingen plaats voor HIIT 30 trainingen. 30 minuten nonstop gas geven om zo veel mogelijk atleten in beweging te houden en dat werkte prima!

LOSLATEN EN OVERGAVE.

Toen werd het november en was ik aan de beurt om mezelf te laten testen op Covid 19 want mijn vrouw en dochter droegen het virus bij zich. Ik voelde me prima maar moest toch getest worden. De eerste keer testte ik negatief, niks aan de hand. Bij een tweede test bleek ook ik helaas positief. Niks aan te doen,thuis blijven en maar even uitzitten dacht ik nog.

Terwijl de dagen voorbij kropen voelde ik mezelf steeds zieker en zieker worden…fast forward…een week. Iets voelde er niet goed in mijn lichaam maar ik had er tot op dat moment nog niet bij stil gestaan dat het verband hield met mijn Covid besmetting. De dagen erna namen de klachten per dag in ernst toe. Enorm veel hoestbuien met daarbij flinke braakneigingen zonder resultaat  terwijl mijn maag goed vol zat met eten. Na drie onaangename nachten van onrust en niet kunnen slapen werd er voor de eerste  keer een huisarts gebeld. Na een uitgebreid onderzoek concludeerde hij dat al mijn waardes goed waren  dus er leek er niks ernstigs aan de hand. (Ondertussen had ik zelf nog steeds geen link gelegd met het virus).

Enkele dagen later kwam er inmiddels voor de derde keer een huisarts aan huis, het ging toen al enorm slecht met mij, ik was uitgeput, leeg en somber. De betreffende arts stelde daarom de vraag:

“Meneer Vlijter, al uw waardes zijn goed maar u mag het zeggen:
"wilt u thuis blijven of wilt u naar het ziekenhuis?”

Instinctief koos ik toen voor het ziekenhuis waar ik later op de dag heen ben gebracht. In het ziekenhuis aangekomen werden er gelijk foto’s genomen van mijn longen en toen pas werd het duidelijk waarom ik mezelf zo slecht voelde: Mijn longen waren enorm aangetast door het Covid virus. Achteraf bleek dat ik de juiste keuze had gemaakt om naar het ziekenhuis te gaan, eenmaal daar werd ik in korte tijd nog zieker en zieker. Mijn lichaam was op en schakelde zichzelf uit, het kon niet meer. Ik verslapte, was doodmoe en niks kwam meer binnen, ik liet los.... en de lichten gingen uit.

l

ICHTEN UIT. Mijn lichaam was uitgeput door de eindeloze strijd om het virus te verslaan en het uit mijn lichaam te krijgen. Ik was zo  moe geworden dat de artsen moesten ingrijpen.

LOSLATEN EN OVERGAVE

Ineens was het 7 dagen later en werd ik wakker in een andere kamer. Ik zag een enorm verblindend licht en ik hoorde iemand hard en enthousiast schreeuwen, dit bleek een fysiotherapeut te zijn die naast mijn bed zat.

Geen idee hebbende waar ik was en niet wetende wat ik daar deed en wat er was gebeurd volgende ik de instructies  op van deze enthousiaste therapeut:

” U mag uw benen bewegen,  steek uw handen eens in de lucht, wiebel eens met uw tenen" de instructies bleven maar komen en ik begreep er niks van, waar was dit allemaal voor nodig? Ondertussen vertelde niemand van het verzorgend personeel mij waar ik was, wat ik daar deed en waarom ik werd vastgebonden. Pas later toen ik wat beter in mjn energie zat en wat meer wakker was vertelde mijn vrouw mij wat er was gebeurd en waarom ik hier lag.

DE SCHRIK VAN MIJN LEVEN

“Schat je hebt 7 dagen in coma gelegen"

WAT!!! IN COMA? Vroeg ik met het beetje energie dat ik in mijn lichaam had.Coma....coma... en toen drong het pas echt tot me door hoe ziek ik was geweest. En ik voelde ook dat het nog niet klaar was. De dagen daarna ging ik door een mentale hel. Zo kreeg ik te horen dat ik een klaplong had en dat ik wakker was geworden met een delirium. Ik had overal slangen in en uit mijn lichaam lopen en lag vastgebonden aan het bed, later begreep ik pas waarom: Ik was de weg compleet kwijt en was zo verward dat ik voor mijn eigen veiligheid  vast werd gebonden aan het bed.

Ik wil hier niet alle details met jullie delen maar wat ik wel wil delen is dat dit de heftigste gebeurtenis is die ik ooit mee heb gemaakt in mijn leven.Later bleek dat mijn fitte en gezonde lichaam, mijn redding is geweest. Natuurlijk heeft de zorg van de verpleegkundigen en de artsen enorm bijgedragen aan mijn uiteindelijke herstel. Zonder hun snelle ingrijpen was ik hier vandaag niet meer geweest. Ik ben hen daar ook enorm dankbaar voor, zij hebben mijn leven gered. Net zo snel als ik ziek werd, zo snel (relatief gezien), werd ik ook beter. Na drie weken ziekenhuisopname was ik weer thuis. Eenmaal thuis startte ik volop met mijn revalidatie. Gelukkig hou ik van bewegen want dat is wat je longen uiteindelijk nodig hebben om weer sterker te worden..beweging en natuurlijk heel veel zuurstof..hahaha

d

ankbaar. Na een aantal dagen thuis viel alles langzaam weer op zijn plaats. Natuurlijk liep ik tegen mentale en fysieke tegenslagen aan. Maar ik besefte me tegelijkertijd dat ik enorm veel geluk heb gehad, het was namelijk dubbeltje op zijn kant. Dat gaf mij de kracht om te blijven vechten voor mijn herstel, ondanks de tegenslagen.

Ik kies er voor om deze traumatische gebeurtenis als een tweede kans te zien om mijn leven en mijn zielsmissie anders in te richten: Ik ga loslaten wat niet belangrijk is en focussen op wat wel belangrijk is.

Op nummer 1 staat mijn gezondheid, het goed zorgen voor mijzelf, mijn lichaam en mijn geest.

Een jaar later gaat het mentaal en lichamelijk fantastisch met mij. Ik ben fitter dan voor mijn opname en wijk niet meer af van mijn doelen. Ik ben consequent aan het sporten en let op mijn voeding. Geeft dit mij DE garantie dat er niks meer gaat gebeuren met mijn gezondheid? Nee absoluut niet! Maar ik heb wel geleerd dat een gezond lichaam meer voor je kan doen, dan een ongezond lichaam ooit zal kunnen!

Het  beste wat je kan doen wanneer je bent gevallen is gelijk weer opstaan.

Ze zeggen:  ”Degene die vallen en weer opstaan is zoveel sterker dan degene die nooit gevallen zijn”
Vanuit mijn passie wil ik dit delen, omdat ik weet dat een gezonde levensstijl niet alleen je lichaam veranderd. Het veranderd je Geest, je Houding en je Gemoed….ik ben ervan overtuigd dat ik voor veel mensen het verschil kan maken. Want je lichaam en geest zijn namelijk 1..

HERSTELLEN

MINDSET

GEZOND ETEN

Mijn missie

Een positief verschil maken in de leven van mensen die mentaal en lichamelijk toe zijn aan de volgende stap. Nieuwe informatie leren en doorgeven zodat zij die dit nodig hebben op hun beurt weer het verschil kunnen maken in hun eigen en in het leven van hun dierbaren.

INSPIRATIE

DOOR SUCCES VOORBEELDEN

NIEUWE INZICHTEN

Door begrip & EMPATHIE

BURN-OUT VERWERKING

Door personal training

JOU DOELEN BEREIKEN

Door samen te werken

Het gaat om jou

Ben je toe aan nieuwe zingeving? of ben je opzoek naar inspiratie

Wil je weten hou je uit een Burn-Out kan komen? Fitter kunt worden of blijvend wilt afvallen? Het antwoordt zit al in je maar waarschijnlijk heb je iemand nodig die jou daarbij helpt…als dat zo is mail of bel me dan want er is niks mis met jouw het enige wat er ontbreekt zijn inzichten en nieuwe informatie.

Voordat je verder gaat…..eerst wat Vlijter feitjes:

Heb ik niet. Ik geloof dat je moet genieten  en niet jezelf voor de gek houden. Als je dan toch iets eet wat je "eigenlijk niet mag" maak er dan een dikke vette 10 van en heb er plezier van. Anders straf jij jezelf dubbel op.

Geef mij een goede actie of thriller en ik ben de hele avond zoet. Vooral een goede Marvel film..
Heb ik niet nodig. Ik ben altijd tussen 05:00 en 06:00 zelf wakker

Ik beweeg graag dus een lekkere hip hop beat terwijl ik werk is meer regelmaat de uitzondering. Maar een lekker soul op de achtergrond is ook heerlijk..

Doe ik het beste wanneer ik hard hebt gewerkt.

Mijn favoriete hobby in de ochtend. Ik lees alleen boeken die mij helpen om ergens beter in te worden. Boeken die mij inzichten geven op mijn eigen mentale ontwikkeling. Hoe meer ik over mijn eigen brein weet hoe beter ik anderen kan coachen en helpen hun barrières te doorbreken want in onze emoties verschillen we niet veel van elkaar. Wat ons anders maakt is hoe wij reageren op emoties...dus de keuzes die jij maakt.

Hier ben ik wereld kampioen in. Ik kan goed eten maar zins een paar weken ben ik gestart met intermitted Fasting en met resultaat

Ben de oudste samen zijn we met 12 kinderen. Ik mag me rijk prijzen met 3 zusjes en 8 Broertjes. Ja ik zie je al tellen...8+3=11..dus je mist er 1..thats me baby

En wie ben jij?...waar ben jij naar op zoek?...waar ben jij aan toe?...Wat wil jij veranderen,...wat wil jij oplossen?

Maar nu JIJ! Wie ben jij en waar ben je naar op zoek? Welke behoeftes heb jij en wat zou je willen veranderen? Welke zaken wil je oplossen? Graag wil ik luisteren naar jouw verhaal ik hoor graag de dingen waar je van baalt maar ook de dingen waar je trots op bent. Waar loop je tegenaan en welke uitdagingen zie je?

Vertel me je dromen want dat stemmetje in je hoofd blijft roepen dat het toe is aan verandering en ik ben van mening dat je het aan jezelf verplicht bent om naar dat stemmetje te luisteren.

Als je denkt dat ik je kan helpen of als je benieuwd bent naar wat ik je kan bieden, neem dan contact met me op en ik leg je alles graag uit. Zoals een goede vriendin (Rosa) van mij zei: “Je groeit door stappen te zetten en het gewoon te doen!” Dit is jouw groei moment.